Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Väliaikatunnelmia Rovaniemellä!

Ajatuksiani >>

Päivitetty tiistaina 21.10.

Ennakkoäänestys on ohi ja on aika vetää henkeä muutama päivä. Ensi sunnuntaina ratkaistaan kuntavaalien voittajat ja menettäjät. Kenen joukossa seisot, siinäpä kysymys?

Viikonvaihde on selvästi vilkastuttanut vaalikeskustelua Rovaniemellä. Asetelma oli entinen. Keskusta oli yksin kauppakeskus Revontulessa tunnuksien ja värien sekä erilaisten yhtiöiden sijoittumisen kautta sinne itsestään selvästi kuuluvana, ainakin siltä näyttää. Muut ryhmät olivat Sampoaukiolla, jota jotkut kutsuvat Lordin aukioksi. Nämä vaalit ratkaistaan ihmisten parissa arjen keskellä, kuvannollisesti kädet savessa ja jalat väsyneenä. Näitä vaaleja ei ratkaista kauppakeskuksissa sukarimaisesti soffalta katsellen. Nämä vaalit ratkaistaan ihmisten kanssa keskustellen ja mielipiteitä kuunnellen, ei ohjeita antamalla.

Lauantaina oli tunnelmaa Rovaniemen keskustassa. Onnistuimme parhaiten saamaan väkeä pysähtymään sekä keskustelemaan erinomaisilla vohveleilla vaaliteltalla. Puuhanaiset paistoivat vohveleita niin paljon kuin vain kerkesivät. Kahvinkeittimet eivät meinanneet keretä keittää kahvia niin paljon kuin oli tarvis. Meillä kävi väkeä niin paljon, että meinasi huolto katketa. Emme olleet osanneet varautua näin suureen kasvuun teltalla ja vaalituvalla kävijöijen suhteen. Kiitos kaikille kävijöille, ei jäänyt mitään epäselvää keiden sanoma kiinnostaa tulevaisuuden rakentamísessa Rovaniemellä. Tuntuu hyvältä olla voittajajoukkueeessa. Meillä on vaaliteltta ja vaalitupa auki päivittäin ensi sunnuntaihin saakka, siellä on hyvä ja mukava käydä. Tule Sinäkin. Seuraavan kerran tällaista isoa vaalitunnelmaa voi aistia ensi lauantai-iltapäivällä paikanpäällä tai arkisemmin ihan päivittäin. Jotenkin on aavistettavissa muutoksen tarve Rovaniemen päätöksenteossa. Miten siinä onnistutaan riippuu aidosti viimekädessä rovaniemeläisistä. Nyt on rovaniemeläisten aika pohtia kenen sanomaan uskotaan ja luotetaan. Sydän Rovaniemellä kehittämisohjelma antaa monta vastausta meidän kokoomuslaisten ehdokkaiden arvoista ja ajattelusta sekä tahdosta toteuttaa niitä. Tule hakemaan ja arvioimaan sitä.

Meidän väki tulee tekemään entistä innokkaammin vaalityötä kuluvan viikon aikana. Tähän antaa voimaa kaksi isoa asiaa: valtakunnallinen ennuste viime perjantaina kertoi kokoomuksen noususta suurimmaksi puolueeksi ensimmäistä kertaa Suomessa sekä suuri muutoksen tarve Rovaniemellä kasvattaa merkittävästi asemaamme toiseksi suurimpana.

Minulla on sellainen hytinä, että tämänkertainen ääniharava on kokoomuslainen, myös Rovaniemellä. En edes veikkaa itseäni, sen sijaan olen kannustanut häntä monin tavoin. Minun veikkaukseni on kaksinkertainen äänimäärä meppiin verrattuna. Mikä on Sinun veikkauksesi? Muutaman päivän päästä sunnuntai-iltana nämä vaalit ovat finaalissa ja on analyysin aika tuloksien suhteen. Mielenkiintoinen viikonvaihde on edessä.


Anna äänesi kuulua Rovaniemellä. Jokaisella äänellä on merkitystä. Viime kerralla yhden äänen lisäyksellä olisimme saaneet yhden valtuutetun enemmän. Jokainen ryhmä käyttää ääntä sillä painoarvolla, jotka äänestäjät ovat antaneet. Nyt on rovaniemeläisten aika antaa valtakirja omalle ehdokkaalle. Sunnuntaina on kuntavaalien varsinainen vaalipäivä.

Harkitse, punnitse ja äänestä.

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.