Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Vaaliasetelmia Rovaniemellä

Ajatuksiani >>

Vaaliasetelmat Rovaniemellä ovat mielenkiintoiset. Lapin Kansa kirjoitti ajankohtaisesti perjantaina 14.9. nostaen kokoomuksen mahdollisesti suurimmaksi ryhmäksi Rovaniemellä syksyn kuntavaaleissa. Onko näin?  Vai jatkuuko entinen?  Pystyykö Perussuomalaiset jytkyyn ja poliittiseksi vedenjakajaksi Rovaniemellä? Miten hallitusyhteistyö vaikuttaa vaalien lopputulokseen? Se selviää 28.10. su-illalla, kun vaalitulokset on tiedossa.

Lapin Kansa, Uusi Rovaniemi ja Lapin Radio uutisoivat asiallisesti kunnallisvaaliehdokkaista, kun vaalilistat oli jätetty ti 18.9. Nyt kun ehdokkaat ovat nähtävissä ja arvioitavissa, niin vaaliennustus on varsin haasteellinen. Vaalilistojen ehdokasmäärien suuruuksien osalta voi vetää jonkinlaisia johtopäätöksiä mahdollisesta vaalituloksesta. En lähde tässä vaiheessa ennakoimaan vaalitulosta. Vaalien lopputulos tulee olemaan rovaniemeläisten äänestäjien käsissä, vain annetut äänet ratkaisevat lopputuloksen. Kokoomus on onnistunut saamaan laaja-alaisen ehdokasjoukon. Menestyminen henkilökohtaisesti ja ryhmänä vaaleissa edellyttää aktiivista työtä niin kentällä kuin eri tilaisuuksissa ja tapahtumissa.

Kokoomus avaa perjantaina 28.9. klo 12 Sampokeskuksessa virikkeellisen ehdokkaiden ja rovaniemeläisten tapaamispaikan, Cafe Rovaniemi. Cafe sijaitsee Sampokeskuksen pääkäytävän Rovakadun puoleisessa ns. Lintulankulman päädyssä. Siellä on hyvä tavata ehdokkaita päivittäin. Niin ja tietysti turuilla ja toreilla. joista ilmoitellaan erikseen.

Maakunnassa olevat tapahtumat käynnistyivät Auttissa ja Vanttauksella viime viikolla. Tällä viikolla Rovaniemen Markkinoilla vaalitelttalla on ollut kovasti väkeä. Mukava on ollut tavata, kuunnella ja keskustella erilaisista asiakysymyksistä ihmisten kanssa. Ensi maanantaina 24.9. maakuntatapahtumat jatkuvat Sinetän SEO:lla klo 17 ja Songan Kylätalolla klo 18.

Sampokeskuksen yhteydessä järjestettävät toritapahtumat tulevat olemaan Rovaniemellä vaalien keskeisimmät, erityisesti lauantait ennen varsinaista vaalipäivää.

Näissä Sampokeskuksen toritilaisuuksissa on hyvä mahdollisuus tavata eri puolueiden ehdokkaita samanaikaisesti ja tehdä vertailua kenelle kannattaa kuntavaaleissa valtakirjansa antaa seuraavaksi neljäksi vuodeksi.

Tavataan tapahtumissa tai Cafeessa.

 

Arkisto >>

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.