Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Talousarvio 2009

Ajatuksiani >>

Tänään maanantaina 10.11. aloitettiin Rovaniemen kaupungin talosarviokäsittely. Ennen kokousta valtuuston pj oli antanut Oikaraisen koulun henkilöstölle, koululaisille ja vanhemmille jättää vetoomuksen koulun puolesta kaupungintalon 2. krs lämpiössä 8.30. Tapahtuma oli puoli tuntia ennen valtuuston kokousta ja vei runsaan vartin Lapin Radion haastatellessa keskustan Markus Lohea pitkään. Ryhmän puheenjohtajien kokous jäi näin pinnalliseksi, mutta olennainen siellä tuli esille. Keskustan Markus Lohi esitti talousarvion käsittelyn siirtämistä joulukuulle ja ainoastaan veroprosentin hyväksymistä.

Esitin, että talousarvio käsitellään kokousaikataulujen mukaisesti klo 9 alkaen ja sovitusti kahden päivän aikana. Sdp ja Vasemmiston valtuustoryhmien puheenjohtajat olivat välittömästi samalla kannalla ja johon vihreiden pj myös yhtyi.

Valtuuston kokouksessa asiasta jouduttiin äänestämään ja talousarvio käsitellään ma 10.-11.11. sovitun aikataulun mukaisesti äänin 46-26 pääosin keskustan edustajien vastustaessa esitystä. Vastustajissa taisi olla yksi vihreä ja yksi kristillisten edustaja. Vääjäämättä tulee mieleen, että rovaniemeläisten ääni alkaa kuulua valtuustossa.

Maanantaipäivä meni pääosin budjettipuheenvuorojen merkeissä. Sitä ennen hyväksyttiin Arktikumin viereen tuleva kaavamuutos koskien Metsähallituksen uuden toimitalon rakentamista. Erikoisuutenena oli kaavakäsittelyn yhteydessä lisätty kioskirakennus vastapäätä tätä hanketta sisääntuloon Arktikumista Ounasjoentien varteen. Tämä poistettiin esityksestä.

Tiistaina klo 9 alkaa talousarvion yksityiskohtainen käsittely. Meidän kanta on, että mennään kaupunginhallituksen esityksen mukaisesti. Saimme omat merkittävimmät esityksemme kaupunginhallituksen päätöksiksi.

Lopuksi päätetään yhteisen verkkoyhtiön perustamisesta Rovakaira Oy:n kanssa. Toivon, että yhtiön perustaminen menee myös kivuitta läpi. Eli mielenkiintoisia puheenvuoroja ja iltalypsy-esityksiä kuuntelemaan aamulla sekä myös niistä äänestämään.

Ja lopuksi vielä pieni hämäys eli iltauutisissa TV-1 esitettiin Rovaniemelle tulevaa maailman suurinta lasketteluhallia Ounasvaaralle. Siitäpä porinaa riittää.

 

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.