Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Syysloma koululaisilla!

Ajatuksiani >>

Tänään se alkaa. Ollaan juuri pakkaamassa tavaroita ja suuntaamassa tunturiin koko perheen voimin. Aikaisempina vuosina on tuntunut jo talven ensimerkit tähän aikaan. Miten on nykyisin, talvesta ja sen tulosta ei ole mitään merkkejä. Ounasvaaralla ja Ylläksellä pääsee hiihtämään viime talven lumilla siis kesän yli säilötyllä lumella.

Tikulla silmään, joka vanhoja muistelee, on vanha sanonta. Ilmastoa on kuitenkin hyvä pohtia omalta osaltaan.

Kuusikymmentäluvun lopulla 1968 tuli Rovaniemellä pysyvä lumi syyskuun 25 päivänä, muistaakseni.

70-luvulta muistan hyvin esimerkiksi armeijaan menon 1971 lokakuun 15. päivänä  Rovaniemellä oli lunta parikymmentä senttiä, menomatkalla Kemissä yli 30 cm ja Oulussakin lumi maassa.

Vielä 80-luvulla näihin aikoihin kelkkakausi alkoi Kittilän korkeudella ja lunta oli siellä yleisesti yli 30 cm lokakuun lopussa.

90-luvulla ilmasto oli jo muuttunut siten, että alettiin keskustella ensimmäisiä kertoja siitä onko  Rovaniemellä jouluna lunta.

Nyt 2008 Ounasvaaralla pelataan vielä lokakuun lopussa golfia ja samanaikaisesti hiihdetään yli kesän säilötyn lumen turvin. Niin ne ajat muuttuvat.

Pari päivää tunturissa ja sitten loppurutistus kuntavaaleihin. Lauantaina on vaalien päätapahtuma Sampokeskuksen edessä  11-14. Tervetuloa tapaamaan ehdokkaita sekä kaffille ja voffeleille.

Hyvää syyslomaa, kenellä sitä on!

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.