Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Sampokeskuksen vaalipaneeli!

Ajatuksiani >>

Kaupunkilehti Uusi Rovaniemi järjesti Aleksis Kiven päivänä pe 10.10. vaalipaneelin Sampokeskuksen aulassa. Se on toistaiseksi kuntavaalien päätapahtuma Rovaniemellä. Alussa oli paikalla runsaasti väkeä, arviolta 300-400. Edellisiin vaaleihin verrattuna ehkäpä hieman vähemmän ihmisiä.

Olin ensimmäisessä parissa paneelissa kaupunginhallituksen puheenjohtajan Ari Ruotsalaisen kanssa (kesk). Päätoimittaja Taru Salo esitti kipakoita ja ajankohtasia kaavoitukseen ja rakentamiseen liittyviä kysymyksiä. Omat vastaukseni annoin niin rehellisesti, avoimesti ja lyhyesti kuin osasin. Vastauksillani halusin kuulijan ymmärtävän mitä mieltä olen erilaisista asioista. En yleensä pyörittele asioita ympäri ämpäri, joilloin kuulija ei tiedä vastauksen sisältöä. Toiset ovat siinä lajissa erityisen taitavia.

Puhuttavin asia tällä hetkellä on maanantaina valtuustoon tuleva koulujen ja päiväkotien saneerauksien sekä peruskorjauksien rahoitus. Ari ja keskusta ajavat vain ja ainoastaan yhtä mallia eli leasing-rahoitusta. Minä en hyväksy yksipuolista ja kallista rahoitusmallia. Erityisesti kiinnitän huomioita huonoon ja yksipuoliseen valmisteluun ilman asianmukaisia vertailevia rahoitusvaihtoehtoja.

Paras palkkio paneelista tuli välittömästi paneelin jälkeen. Meitä molempia tuli tervehtimään varmaan meille molemmille tuttu entinen maalaiskuntalainen kokenut mieshenkilö.

Hän kätteli minua ja katsoi Aria ja sanoi:" Minä olen ikäni äänestänyt keskustaa. Nyt minä äänestän Juhania ja kokoomusta."

Tähän lauseeseen kiteytyy paljon. Kiitos hänelle lämpimästi kannustuksesta.

Tälläiset palautteet, joita olen saanut useita. Ne antavat voimaa ja uskoa päätöksenteon muutokseen ihmisten ja äänestämisen kautta. Se antaa voimaa myös muille meidän ehdokkaille rakentaa oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi.

Kiitokset Uusi Rovaniemi-lehdelle rohkeudesta tuoda isoja asiakysymyksisä äänestäjien arvioitaviksi.

Rovaniemi tarvitsee avointa keskustelua. Tälläiset debatit ovat tarpeen jatkossakin.

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.