Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Kaupunkipuisto Rovaniemelle

Ajatuksiani >>

Eilen illalla Rovaniemen kaupungin tekninen toimisto Jorma Korvan johdolla järjesti virkistivän esittely-ja keskustelutilaisuuden. Tilaisuudessa Ympäristöministeriön ylitarkastaja Jukka-Pekka Flander esitteli kaupunkipuisto-ideaa.  Hän esitteli mielenkiintoisesti ja monipuolisesti jo olemassa olevaa neljää puistoa Suomessa: Hämeenlinna 2002 ensimmäisenä ja sen jälkeen Heinola, Pori ja Hanko. Ministeriön linjauksena on, että Suomeen voisi mahtua kymmenkunta kaupunkipuistoa.

Rovaniemellä ollaan oltu aktiivisena ja kaupunkipuistoa on esitetty vihreiden, kokoomuksen ja pro Ounasvaaran osalta. Hankkeen eteenpäin vienti edellyttää kaupungilta selvityksen tekemistä ja sen pohjalta päätöksen puiston perustamisesta.

Mielenkiintoista oli kuulla esimerkiksi Hämeenlinnassa olleen aluksi voimakkaan vastustuksen kaupunginjohtajan toimesta, koska ensimmäiset alueet koskivat isoja suunnitteilla olevia hankkeita: kehätietä, kauppakeskusta ja kahta isoa kerrostaloaluetta.

Jostakin syystä siellä oli ihan oikeasti alettu pohtimaan Aulangon ja Hämeenlinnan vahvuuksia sekä samanaikaisesti lopetettu esimerkin ottaminen Helsingistä ja Tampereelta.

Kaupunkipuisto-päätöksen jälkeen Hämeenlinna on saanut kunnostettua erilaisten hankerahoituksien kautta mm. kaupungin hallussa olevat rantareitit ja arvokkaimpana vanhan Hämeenlinnan ympäristöineen. Eniten asia on vaikuttanut asukkaiden viihtyisyyden paraneminen ja matkailutulojen merkittävä lisääntyminen. Siitä kertoo se, että aluksi hankkeesta poisjäänyt yksityinen Hotelli Aulanko on vahvasti sitoutunut nykyisin hankkeeseen. Näin Jukka-Pekka Flander kertoi eilen.

Mitä tämä kaupunkipuisto tarkoittaisi Rovaniemellä? Sen ydin olisi Ounasvaara, joka siltojen ja uimarannan kautta yhtyisi Kemi-ja Ounasjokeen. Puisto jatkuisi Harjulampi-Kirkkolampi-hallintokeskus-Konttisenpuisto-Koskipuisto-Arktikum-Ounasjokisuisto. Tässä olisi lähtökohta puiston perustamiselle.

Muita hankkeita on tällä hetkellä suunnitteilla seuraavasti: Turku, Porvoo, Kotka, Savonlinna, Vaasa ja mahdollisesti Helsinki Suomenlinnan ja siihen yhdistettävin osin esimerkiksi Espan puisto.

Mikäli nämä ynnää yhteen, niin Rovaniemen kannattaisi olla aktiivinen ja selvityttää hanke ja tehdä sen jälkeen ratkaisu suuntaan tai toiseen. Näillä tiedoilla olen kannattamassa tätä erinomaista hanketta.

Meidän on hyvä tässä kiireen ja rahan keskellä muista minkalaisen ympäristön jätämme lapsillemme ja lastenlapsille.

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.