Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Itsenäisyysjuhlaa Rovaniemellä!

Ajatuksiani >>

Suomi juhlii 91-vuotis itsenäisyysjuhlaa arvokkaalla tavalla eri puolilla Suomea. Meidän perheemme itsenäisyysjuhlat alkoivat eilen perjantaina Lapin Yliopiston harjoittelukoululla jota poikamme käyvät. Rehtori Eija Valanne oli jälleen kerran loihtinut hienon juhlan Tanja-salissa kertoen oppilaille Suomesta ja itsenäisyyden ajan historiasta monipuolisesti kuvien kera. Tätä ennen Suomen lippu leijonatunnuksin oli nostettu salkoon yhteisellä opettajien ja oppilaiden ulkotilaisuudella vararehtorin puheen kera.

 

Meidän vanhempien itsenäisyysjuhla alkoi myös Harjoittelukoululla illalla. Perinteinen Lapin sotilasläänin Lapin Sotilassoittokunnan juhlakonsertti Tanja-salissa aloittaa juhlavasti Itsenäisyyspäivä juhlat Rovaniemellä. En tiedä tämän perinteen pituutta, me olemme saaneet vierailla jo useiden vuosien ajan tässä konsertissa. Minusta tuntuu, että alunperin olen tullut kutsutuksi Lapin Maanpuolustus Tuki ry:n puheenjohtajana reilun vuosikymmen sitten.

 

Tänään Itsenäisyyspäivä alkoi lipun nostolla kotona. Talvisena aamupäivänä ei tuullut yhtään ja pakkasta oli muutama aste. Tällä kertaa jäi kirkossa ja sankarihaudalla käynti väliin. Keskityimme poikien kanssa uusien suksien pohjustukseen. Iltapäivällä kävimme vaimoni kanssa Rovaniemen kaupungin, seurakunnan ja varuskunnan yhteisessä juhlassa Lappia-talolla.

 

Valtuuston puheenjohtaja Maarit Airaksinen ja kaupunginjohtaja Mauri Gardin vastaanottivat juhlavieraat kättelyin toisen kerroksen lämpiössä. Vieraille oli tarjolla joulutorttu ja piparikahvit. Juhlan juonsi Lapin radion toimittaja Tapio Räihä arvokkaalla tavalla. Tervehdyksen esitti Maarit Airaksinen ja juhlapuheen piti maakuntajohtaja Esko Lotvonen. Lisäksi puheen tulevaisuudelle piti Lapin Yliopiston oppilaskunnan puheenjohtaja Jaakko Laitakari kiittäen sotaveteraaneja tästä mahdollisuudesta. Juhlan kruunasi Lapin kamariorkesteri Lasse Joametsin johdolla sekä Lapponius-kuorolla ja tenori Aki Alamikkotervon lauluilla täydennettynä.

 

Illan odotetuin ja ehdottomasti seuratuin tapahtuma on sitten linnan juhlat. Ensimmäisenä juhlavieraana saliin astuu Mannerheim-risti ritari kapteeni Tuomas Gerdt vaimonsa Lean kanssa. Tämä presidentti Martti Ahtisaaren tuoma tapa alkaen 1994 aloittaa linnan juhlat on saanut erittäin syvän kunnioituksen suomalaisilta. Linnan vastaanotto on vuosittainen Suomen suurin seurapiiritapahtuma ja johon kaikki voivat osallistua tiedoitusvälineiden välityksellä tänään ja vielä päiviä jälkeenpäin lehtien palstoilla.

 

Illan päättää Väinö Linnan Tuntematon sotilas-elokuva Edvin Laineen alkuperäisella versiolla esitettynä. Ajanhenkeen ja globalisaation muistutuksena vaihtoehtona on myös toisella kanavalla tarjolla 007 James Bond. Kaikki on hyvin tänä itsenäisyyspäivänä.

 

Nyt on aika sytyttää kynttilät kunnioittaen juhlapäivää.

Hyvää Itsenäisyyspäivää 2008!

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.