Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

"Iltalypsyllä " liikuntasali!

Ajatuksiani >>

Tiistai 11.11. meni talousarvion käsittelyssä ja puheita kuunnnellessa sekä odotellessa mitä päivä tuo tullessa. Viittasin edellisenä päivänä iltalypsyyn ja tulihan se sieltä lounasaikaan valtuustoryhmien puheenjohtajien neuvotteluissa. Sinetän liikuntasali, asiahan oli jo aavistettavissa eilisen valtuuston käsittelyn jälkeen vaikka kukaan ei sitä ääneen ainakaan minulle sanonut, 400 m2 ja 1,5 miljoonaa €.

Talousarvion alkukäsittelyssä valtuusto linjasi uudelleen minun, että Esko Riepulan esityksestä kaupungin investoinnit rahoitetaan omarahoituksen lisäksi myös tarvittavalla lainarahoituksella. Esitykset perustuivat tietysti ryhmien kantoihin. Lainamuotoja ei onneksi sidottu mihinkään erityiseen muotoon vaan edullisuuden mukaisesti ja eri vaihtoehtojen pohjalta. Tämä päätös antaa mahdollisuuden investointien liikkeelle saamiseen sekä monipuolisen kilpailuttamisen myös eri rahoitusmuodoilla.

Yksi merkittävimpiä hankkeita oli saada keskuskenttä/monitoimikenttä lopullisesti rakenteille. Hanke sai arvoisensa päätöksen sekä rahoitusraamit sen toteutukseen 2009-2011. Ounasvaaran ison mäen remontti käynnistyy myös ensivuoden aikana hissi-investoinnilla. Kaksi merkittävää ja vuosia odottaneet hankkeet saavat näin vauhtia. Uskon, että myös Rovaniemen uskottavuus monipuolisena liikuntakaupunkina vahvistuu ja paranee merkittävästi.

Näiden hankkeiden varmistuessa oli keskustan vastaiskun vuoro vasemmiston kanssa tuoda nurkan takaa ilman kaupunginhallituksen käsittelyä Sinetän liikuntahallin rakentaminen valtuuston. Kokoomus ja sdp sekä muutamat vihreät valtuutetut eivät olisi halunneet lisätä investointeja ja lainamäärää. Äänin 42-27 keskustan ja vasemmiston ajama esitys tuli hyväksytyksi. Keskusteluissa nousi voimakkaasti esille, että Kylien kehittämissäätiön varoista liikuntahallin investointia voitaisiin myös rahoittaa. Tämä säätiö on Rovaniemien yhdistymisen myötä perustettu 2006 vuoden alusta entisen maalaiskunnan varoilla, peruspääomaltaan 11 miljoonaa €.

Talousarvion toimintamenoihin 270,2 miljoonaa € ei tullut lisäyksiä muutamista esityksistä huolimatta. Veroprosentti on ensi vuodelle 19,50 eli viime vuoden tasolla.

Viimeisenä, mutta ei mitenkään vähäisenä asiana oli yhteisen verkkoyhtiön perustaminen kaupungin omistaman Rovaniemen Energian ja Rovakaira Oy:n yhteiseksi yhtiöksi, omistuksien jakautuessa 1/3 ja 2/3. Keskustelujen jälkeen asia palautui seuraavaan valtuuston kokoukseen varmistettuna henkilöstösopimuksella.

Ryhmämme toimi johdonmukaisesti läpi valtuuston kokouksen linjauksien mukaisesti, kuten tyyliimme kuuluu. Pituutta päivälle tuli aamun 9:stä puolikuuteen illalla.

Merkittävin asia oli keskustan uusi asenne valtuustossa käsiteltäviin asioihin  sekä ensimmäisen kerran tällä valtuustokaudella ryhmien välillä sovitut linjaukset myös pitivät ja pätivät kaikkien ryhmien osalta. Kölin altavetoja ei enää tehty, toivottovasti se on historiaa. No pienenä hintana tästä oli Sinetän liikuntasalin vuotta aikaistunut liikkeelle lähtö, sekin tulee hyvään tarkoitukseen.

Päivän aikana valtuustossa oli vapautunut ja keskusteleva ilmapiiri. Tuntuu, että on hyvät merkit tulevalle valtuustokaudelle.

 

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.