Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Eduskuntavaalit 2011

Ajatuksiani >>

 

Eduskuntavaalit 2011 ja Lappi

 

Lauantai 20.2.2011 oli kokoomuksen lähtölaukaus tuleviin eduskuntavaaleihin. Aamupäivällä Jyrki Katainen oli Yle TV 1:n aamutentissä. Haastattelu oli asiallinen ja ajankohtaisiin asioihin pureutuva. Puheenjohtaja, valtionvarainministeri Jyrki Katainen esiintyminen oli ammattimainen, asiantunteva ja analyyttinen. Perusviestinä oli kohtuullisuuden lisääminen ja yhteisten asioiden hoitaminen vastuullisesti. Lisäksi Jyrki toi selvästi esille, että eduskuntavaalien voittaja on myös pääministeri-puolue. Hyvänä kehityksenä hän toi esille sen, että pääministeri-ehdokkaita on neljästä eri puolueesta ja heitä voidaan kuulla sekä arvioida samanaikaisesti tenteissä niin Ylellä kuin MTV 3:n vaalitenteissä suorissa lähetyksissä. Haastattelussa tuli esille myös kilpailijoiden arvostaminen, mm. hyvä yhteistyö pääministerin kanssa sekä vetoomus Sauli Niinistölle asettua koko kansakunnan ehdokkaaksi 2012 presidenttivaaleissa. Lähetyksen lopussa Rovaniemi ja Lappi sai valtakunnallista markkinointia, kun toimittaja Jari Korkki toi hyvin esille Jyrki Kataisen matkan iltapäivällä Rovaniemelle vaaliavaustilaisuuteen.

 

Rovaniemellä odotti aurinkoinen helmikuinen kuvankaunis -16 C pakkaspäivä. Odotukseksi se osittain menikin. Aikataulun mukainen kone meni Helsingissä vaihtoon ja Jyrki saapui pienen odottelun jälkeen Kalotinlinnan kahvilaan hieman ennen neljää iltapäivällä. Tupa oli ääriään myötä täynnä ihan aulaa myöten. Väkimäärän runsaus ennakoi ihmisten mielenkiintoa eduskuntavaaleihin sekä mielenkiintoa kokoomusta kohtaan ja sen linjaa tulevaisuuden rakentamiseen. Paikalla oli runsaasti eduskuntavaaliehdokkaita, mm. Heikki Autto runsaan tukijoukon kera, Ulla Karvo, Paula Tallgren-Aikio Torniosta ja Arto Ojala Kemijärveltä.

Tunnelma tilaisuudessa oli hyvä ja Jyrkin vahvan alustuksen jälkeen tilaisuus oli keskusteleva ja vuorovaikutteinen monine ajankohtaisine kysymyksineen. Jyrkin viesti oli tapahtumaan oli, että tilaisuus on ”työpaja”, vuorovaikutteinen tapahtuma. Pääteemana oli kohtuullisuuden ja yhteisten arvojen ja asioiden vastuullinen hoitaminen. Kysymyksiä sateli laidasta laitaan. Hyvin monessa asiassa tuli esille työn ja sen merkitys hyvinvointiin. Tilaisuuden lopussa Juho ja Juuso esittivät tilaisuuden henkeen sopivan Jukka Kuoppamäen kappaleen Sininen ja valkoinen. Yleisön raikuvat taputukset ja Jyrkin kiitokset laulaville veljeksille oli yksi tilaisuuden kohokohta.

Loppukommenttina Jyrki totesi kahden kansanedustajan kokoomuksen tavoitteeksi ja mahdollisuudeksi Lapissa. Huhtikuun 17. päivänä sen tiedämme, Heikki ja Ulla vai ..?

 

Tiedoitusvälineistä paikalla oli kaiken aikaa ainoastaan Lapin Kansan toimittaja Pekka Rytkönen. Jyrki antoi tilaisuuden lopussa toimittajalle vielä erillisen haastattelun. Sunnuntai-aamuna luin Lapin Kansaa mielenkiinnolla, miten tilaisuus uutisoidaan ja mitä toimittajalle jäi päällimmäiseksi tilaisuudesta. Lukiessani jutun, minulle tuli tunne, etten ole ollut edes samassa tilaisuudessa. Ainoastaan kuva oli samasta tilasta. Tilaisuuden kuluessa kävin kyllä puhumassa lyhyen puhelun aulassa. Olisiko kaikki lehden esille tuomat asiat juuri sinä aikana käyty läpi? Lehden kaksi pääteemaa käsitteli ILO-sopimusta, joka koskee saamelaisten maanomistusta Lapissa ja tulva-altaiden rakentamista. Kumpikaan aihe ei noussut esille tilaisuudessa, vaan aiheet oli valinnut toimittaja omaksi näkökulmaksi uutisointiin.

 

Jälleen kerran tuli todennetuksi, kuinka tärkeää on omakohtaisesti osallistua aktiivisesti erilaisiin tapahtumiin ja muodostaa omaa kuvaa sisällöstä ja sen merkityksestä.

 

Medialla on iso valta Lapissa.

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.