Ajatuksiani matkan varrella

Olen kerännyt ajan kuvia matkan varrella oheisille sivuille, joita päivitän satunnaisesti.

 

 

Avoimuutta Rovaniemellä!

Ajatuksiani >>

 

Avoimuutta päätöksentekoon!


 

Sitä tarvitaan. Otsikko on erään Rovaniemellä olevan keskustalaisen vaalimainoksesta tänään 15.10., ennakkoäänestyksen alkaessa. Toivon, että tämä viestii valoa tunnelin päästä. Umpikeskustalaisessa ilmapiirissä alkavat jo omat joukot viestittää muutoksen tarvetta.
 

Tämä on terveellinen muistutus siitä, että vaaliteemamme ” Sydän Rovaniemellä ” moniarvoinen, oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi, ei ole pelkkää sanailua vaan vakava viesti muutoksen tarpeesta Rovaniemen päätöksenteossa.
 

Keskustalaisen viestissä vain on se vaara, että se hautautuu vaalien jälkeen. Valitettavasti näin on syytä arvioida edellisten vaalien perusteella. Toisaalta toivoa, että isoimmassa ryhmässä äänestäjät ymmärtäisivät tämän muutoksen todellisen tarpeen. Nyt on tilaisuus puhdistaa ja raikastaa ilmapiiriä. Toivon sitä sydämessäni.

 

Meidän viesti ei hautaannu. Rovaniemeläisillä on erinomainen mahdollisuus saada muutos aikaan.
 

Tarkastellaanpa asiaa ja muutoksen tarvetta vaikkapa valtuuston yksimielisellä päätöksellä teetetyn tarkastuskertomuksen kautta, joka on sievästi sivuutettu isoissa tiedoitusvälineissä. Siihen kiteytyy tämän valtuustokauden päätöksenteko.
 

Tarkastuskertomus tuo selvästi esiin puutteet ja epäjohdonmukaisuudet tonttikaupoissa.
 

Valtuuston käsittelyyn tullut selvityspyyntö ja siitä seuraavat johtopäätökset toivottavasti tuovat muutoksen valmisteluun ja päätöksentekoon. Edellytyksenä muutokseen on rovaniemeläisten äänestäjien tahtotila. Halutaanko jatkaa nykyisen keskustan kunnallisjärjestön linjalla vai halutaanko vaihtoehtoa kaupungin hallintoon. Tarkastuskertomus tuo selvästi esiin puutteet ja epäjohdonmukaisuudet tonttikaupoissa. Isojen hankkeiden valmisteluun tulee tehdä muutoksia ja hankkia laajempi näkemys ennen pitkälle vietyjä valmisteluja. Hyvä puoli tarkastuksessa oli, että mitään varsinaisia väärinkäytöksiä ei todettu. Se vielä olisi puuttunut. Tilintarkastajien toimenpidelistasta voisi ajatella, että rimaa hipoen on paikoin menty. On aika tarkistaa tapoja ja tehdä tarvittavat korjaukset tilintarkastajien ohjeistuksien mukaisesti.

Aloitteestani syntyneen selvityspyynnön allekirjoitti alunperin lisäkseni 28 valtuutettua kokoomuksesta, sdp:sta, vasemmistosta ja vihreistä.

Yksi aikakausi Rovaniemen päätöksenteossa on päättymässä. Toivon sydämessäni, että rovaniemeläiset ymmärtävät tämän mahdollisuuden kuntavaaleissa.

Ennakkoäänestys on alkanut.

Arkisto >>

Kommentit

Ei löytynyt

Lisää kommentti

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.