Hieman historiaa

Pieni matka Jussin historiaan

Olen syntynyt Rovaniemellä 1951, viisilapsisen perheen vanhimpana. Ukki ja mummo muuttivat Rovaniemelle 1910,  isäni Lasse syntyi 1928 vähän ennen kauppalan syntyä. Äiti oli maanviljelijä-poromiesperheen tytär Kittilän Jeesiöjärveltä, Kumputunturin juurelta.

Isäni oli auto- ja konealan yrittäjä ja äitini hoiti kotia lasten ollessa koulussa. Myöhemmin äiti työskenteli kodinhoitajana ja sairaala-apulaisena. Minä kuljin isän mukana työhommissa pienestä pitäen ja ensimmäisen tilin sain viisivuotiaana TVH:lta Kittilän Pöntsössä viikon työstä. Osallistuin tuolloin tietyömaan tekoon.

Koulun ja armeijan jälkeen vuonna 1973 perustin Rovakate-yhtiön. Olin silloin 21-vuotias ja oppinut "isoveli" Esko Ekforsilta taidon tehdä kattoja. Aluksi teimme omakotitalojen kattoja, mutta maine kiiri ja pääsimme mukaan isompiin urakoihin. Toimituksia on ollut lännessä Irlannista itään aina Habarovskiin asti.

Yrittäjyyden lisäksi olen vuosien varrella osallistunut moniin tempauksiin, esimerkiksi maaliskuussa 1984 olin vetämässä moottorikelkkalähetystöä Rovaniemeltä Helsinkiin. Lähetystö luovutti ympäristöministeri Ahteelle vetoomuksen, joka myöhemmin johti lakiin moottorikelkkailusta ja kelkkareitistön suunnitteluun ja rakentamiseen. 

Irtaannuin merkittäväksi toimijaksi kasvattamastani Rovakate Oy:stä yritysmyynnin kautta syksyllä 2004, mutta vielä en jää lepäämään laakereillani. Jatkan yritystoimintaa Ju-La Oy:ssä ja RK-Lattiat Oy:ssä.

Olen saanut kolme kertaa vahvan valtakirjan äänestäjältäni vuodesta 2004 lähtien, olen kiitollinen siitä luottamuksesta. Asetun ehdokkaaksi 2012 kuntavaaleissa ja olen valmis antamaan osaamiseni ja ammattitaitoni rovaniemeläisten käytettäväksi valtuustokaudelle 2013 alkaen.

Merkittävimpiä asioita kuluvalta valtuustokaudelta on ollut valtuuston aseman vahvistaminen ja päätöksenteon sekä valmistelun välisen työnjaon selventäminen. Kokoomuksen kaupunginhallitusryhmän puheenjohtajana yhteistyön vahvistuminen ja eri ryhmien välillä on ollut merkityksellinen. Kaupunginjohtaja-valinta kokonaisuudessa on yksi hyvä esimerkki. Valtuustoryhmän 1.varapuhenjohtajana olen erityisesti pyrkinyt mahdollisimman yhtenäisiin kannanottoihin, josta esimerkkinä on hallinnonuudistus.

Ajankohtaisempia kuulumisia ja ajatuksiani voit lukea blogistani .

Oikeudenmukainen ja yhdenvertainen Rovaniemi-työ jatkuu.